- Wyciągnąć pestki ze śliwek i pokroić je ma ćwiartki
- Rozpuścić na patelni masło
- Podsmażyć sliwki przez około 3 minuty aż zrobią się miękkie
- Dodać cynamon i miód i smażyć jeszcze około 7 minut
- Nadzienie przełożyć do miseczek lub kokilek
- Mąkę wymieszać z cukrem i pokrojonym w kostkę zimnym masłem
- Jak ciasto będzie już dobrze wyrobione (najlepiej wyrabiać krótko i intensywnie, żeby masło nie ogrzało się zbytnio od rąk) pokruszyć je na małe kawałki (można zetrzeć na tarce - ja zawsze robię to rękami)
- Posypać kruszonką owoce w miseczkach
- Włożyć na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni (termoobieg)
- Podawać na ciepło - chwilę po wyjęciu jak naczynie nie będzie już gorące