ŚWIEŻY SZPINAK Z PIECZARKAMI DUSZONY PO WŁOSKU Świeży szpinak z pieczarkami duszony po włosku KATEGORIE Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Kuchnia włoska Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.03)263 Kasia@MilionSmaków Ten warzywny miks z domieszką sera brie świetnie sprawdzi się jako szybka i lekka kolacja. A smaku w nim co nie miara - świeży szpinak, aromatyczne pieczarki, suszone pomidory, czosnek... Wypróbujcie koniecznie. SKŁADNIKI 200 g świeżego szpinaku150 g pieczarek6 szt. pomidorów suszonych60 g sera brie1½ szt. cebuli2 ząbki czosnku świeżegopieprz czarny mielonypapryka słodka mielona (zmielona)oliwa z oliwek (do smażenia) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 77 3,9% Bialko 4,1g 2,7% Weglow... 6,2g 3,1% Tluszcze 4,6g 7,7% 100g Na porcję (zmień) kCal 285 14,3% Bialko 15,2g 10,1% Weglow... 23,1g 11,5% Tluszcze 17g 28,4% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Na niewielkiej ilości oliwy podsmaż posiekaną cebulę. Szpinak umyj i odsącz. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Gdy cebula się zeszkli dodaj do niej drobno posiekany czosnek. Smaż przez około minutę.Dodaj pieczarki, dopraw pieprzem i zmieloną papryką. Duś do miękkości.Dodaj szpinak, kawałki suszonych pomidorów oraz kawałki sera brie. Całość dokładnie wymieszaj i duś przez kilka minut. Od razu podawaj.