AMARANTUSKI Z TAHINĄ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 10
  • OCEŃ (średnia: 5)
Pyszne, proste i szybkie ciasteczka z niewielu składników oraz bez dodatku cukru. Wyrazisty smak masła sezamowego nie potrzebuje tu wielkiej oprawy więc doskonale sprawdzi się zdrowotny dodatek poppingu z amarantusa. Ciasteczka stanowią idealną, bo zdrową i smaczną, przekąskę dla dzieci.
Przepis z moją modyfikacją pochodzi z książki "Kuchnia polska bez pszenicy".


SKŁADNIKI

jajko

60 g masła sezamowego (tahini)

3 łyżki syropu klonowego

20 g poppingu z amarantusa

PRZYGOTOWANIE

  1. Jajko roztrzepać i wymieszać z masłem sezamowym(jeśli jest zbyt gęste, lekko podgrzać) .
  2. Dodać syrop klonowy i wymieszać.
  3. Na koniec połączyć z poppingiem z amarantusa.
  4. Uformować ręką lub za pomocą łyżki niewielki kuleczki, ulożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.
  5. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 15 minut (do uzyskania złotego odcienia).


Amarantuski z tahiną Przepis

Amarantuski z tahiną Przepis

DODAJ KOMENTARZ