ARBUZ Z LIKIEREM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 5)
Niecodzienny, odświeżający i lekko alkoholowy drink. Świetny latem do ochłody, ale także do urozmaicenia wieczorów w inne pory roku.

Przepis pochodzi z książki: "Kuchnia miłosna"


SKŁADNIKI

pół kg arbuza

¼ szklanki likieru amaretto

lód

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
69
3,5%
Bialko
0,5g
0,4%
Weglow...
15,5g
7,8%
Tluszcze
0,1g
0,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Arbuza pokroić w kostkę (wyrzucić pestki)
  2. Włożyć arbuza do blendera i zalać amaretto
  3. Dodać kilka kostek lodu
  4. Dokładnie zmiksować
  5. Podawać w długich szklankach przystrojone kawałkiem arbuza (opcjonalnie z kostkami lodu)


Arbuz z likierem Przepis

Arbuz z likierem Przepis

DODAJ KOMENTARZ