BAJGIEL NEW YORK


KATEGORIE
Śniadania
Kolacje
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 180 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.5)
Bajgle zawędrowały z Polski do USA wiele lat temu i stały się bardzo popularne. W Nowym Jorku bardziej niż w Polsce.
Dziś na blogu właśnie taki bajgiel po nowojorsku. Podany z kremowym serkiem Philadelphia i wędzonym łososiem. Najlepiej smakuje świeżo upieczony, ale możecie też kupić gotowego bajgla w piekarni i tylko wypełnić go odpowiednimi składnikami.


SKŁADNIKI

Nadzienie

2 łyżki masła

4 łyżki serka Philadelphia

75 g łososia wędzonego

3 szczypty mielonego pieprzu

3 szczypty soli

Ciasto

2 szklanki mąki pszennej

pół szklanki wody (ciepłej)

pół łyżki cukru

pół łyżeczki soli

10 g drożdży

białko jajka

2 łyżeczki czarnuszki

PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotuj bajgle według naszego przepisu
  2. Przekrój je na pół ostrym nożem
  3. Posmaruj dolną część masłem
  4. Na nie połóż warstwę serka Philadelphia
  5. Potnij płaty łososia wędzonego w paski i ułóż na serku
  6. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem
  7. Złóż bajgiel i podawaj


Bajgiel New York Przepis

Bajgiel New York Przepis

Bajgiel New York Przepis

DODAJ KOMENTARZ