BAJGIEL Z SZYNKĄ, SEREM I POMIDORAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 190 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Bajgle są jednym z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakterystyczny kształt, doskonały smak. Już tylko ze świeżym masłem smakują pysznie a co dopiero z dobrze dobranymi dodatkami.
Dziś prosto i smacznie: szynka, ser i pomidory.


SKŁADNIKI

3 plasterki szynki tradycyjnej

pomidor

3 plasterki sera żółtego

2 łyżki masła

3 łyżki majonezu

3 szczypty soli

3 szczypty mielonego pieprzu

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
164
8,2%
Bialko
7,5g
5%
Weglow...
4,3g
2,2%
Tluszcze
13g
21,7%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotuj bajgle zgodnie z tą instrukcją (chyba, że masz już gotowe lub kupione)
  2. Potnij szynkę w paski o szerokości około 2 centymetrów
  3. Pomidora na plasterki a następnie plasterki na pół
  4. Ser pokrój tak jak szynkę
  5. Przetnij bajgle na pół i posmaruj je cienką warstwą masła na dolnej połowie
  6. Górną połowę posmaruj cienko majonezem
  7. Na dolnej części połóż ser, szynkę i pomidora
  8. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem
  9. Najlepiej smakuje, kiedy bajgle są jeszcze ciepłe


Bajgiel z szynką, serem i pomidorami Przepis

Bajgiel z szynką, serem i pomidorami Przepis

DODAJ KOMENTARZ