BAJGIEL Z SZYNKĄ, SEREM I POMIDORAMI Bajgiel z szynką, serem i pomidorami KATEGORIE Śniadania Kuchnia polska Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 190 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 2.86)11 Michał@MilionSmaków Bajgle są jednym z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakterystyczny kształt, doskonały smak. Już tylko ze świeżym masłem smakują pysznie a co dopiero z dobrze dobranymi dodatkami. Dziś prosto i smacznie: szynka, ser i pomidory. SKŁADNIKI 3 plasterki szynki tradycyjnej1 pomidor3 plasterki sera żółtego2 łyżki masła3 łyżki majonezu3 szczypty soli3 szczypty mielonego pieprzu Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 164 8,2% Bialko 7,5g 5% Weglow... 4,3g 2,2% Tluszcze 13g 21,7% 100g Na porcję (zmień) kCal 294 14,7% Bialko 13,5g 9% Weglow... 7,8g 3,9% Tluszcze 23,3g 38,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Przygotuj bajgle zgodnie z tą instrukcją (chyba, że masz już gotowe lub kupione) Potnij szynkę w paski o szerokości około 2 centymetrów Pomidora na plasterki a następnie plasterki na pół Ser pokrój tak jak szynkę Przetnij bajgle na pół i posmaruj je cienką warstwą masła na dolnej połowie Górną połowę posmaruj cienko majonezem Na dolnej części połóż ser, szynkę i pomidora Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem Najlepiej smakuje, kiedy bajgle są jeszcze ciepłe