BRUSCHETTA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI Bruschetta z mozzarellą i suszonymi pomidorami KATEGORIE Śniadania Kuchnia włoska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.06)9 Michał@MilionSmaków Bruschetta to zawsze dobry pomysł na śniadanie jak i na przekąskę w trakcie dnia. Chrupiąca bagietka z oliwą z pysznymi dodatkami, które można łączyć w dowolne kombinacje. Tym razem lekka wariacja na temat klasyki: mozzarella i suszone pomidory z kilkoma listkami świeżej bazylii. SKŁADNIKI 1 bagietka razowa2 łyżki oliwy z oliwek1 opakowanie sera mozzarella (125g)4 łyżki pomidorów suszonych2 łyżki świeżej bazylii1 ząbek czosnku świeżego PRZYGOTOWANIE Bagietkę przekroić na pół wzdłużCzosnek dobrze posiekaćKażdą połówkę bagietki polać łyżką oliwy i posypać posiekanym czosnkiemBagietkę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni (termoobieg). Najlepiej na blachę wyłożoną papierem do pieczeniaPo około 5-10 minutach będzie widać jak czosnek się przyrumieniWyjąć bagietkiPomidory i mozzarellę pokroić w kostkę i ułożyć na bagietkachPosypać listkami bazyliiPodawać ciepłe, ale nie gorące