BUDYŃ JAGLANY Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ Budyń jaglany z borówką amerykańską KATEGORIE Słodkości Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.33)6 Michał@MilionSmaków Zdrowsza wersja tradycyjnego budyniu bo jego głównym składnikiem jest kasza jaglana. Smak kaszy jest wyczuwalny ale o smaku dania decydują dodatki, które dobierzemy - na przykład świeże borówki amerykańskie. Jeśli jesteście przyzwyczajeni do bardzo gładkiej konsystencji budyniu to pamiętajcie, że musicie długo go miksować. SKŁADNIKI 1⁄3 szklanki kaszy jaglanej1 szklanka mleka ryżowego¼ szklanki wody1 banan4 łyżki borówek amerykańskich1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE Dokładnie przepłucz kaszę jaglaną na sitku Wrzuć ją do garnka i zalej połową szklanki mleka ryżowego i jedną czwartą szklanki wody Gotuj pod przykryciem około 15 minut aż kasza wchłonie płyny Do blendera wlej mleko dodaj miód, banana i ugotowaną kaszę Miksuj około 4 minut aż do uzyskania gładkiej konsystencji Do szklanek wrzuć borówkę amerykańską Wlej budyniu do połowy naczynia, wsyp borówkę i zalej budyniem do pełna Wierzch udekoruj borówką