BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ Z MUSEM Z MANGO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.1)
Bardzo prosty budyń z kaszy jaglanej (ugotowanej i zmiksowanej na gładką konsystencję).
Do tej podstawy dodajemy tutaj przepyszny mus z mango i mamy doskonały deser na każdą okazję.
Naprawdę warto spróbować.


SKŁADNIKI

pół szklanki kaszy jaglanej

1 szklanka mleka 2%

pół szklanki mleka kokosowego

2 łyżki syropu klonowego

pół mango

2 łyżki jogurtu greckiego

1 łyżka miodu

1 łyżka czekolady ciemnej 70-85%

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
135
6,8%
Bialko
3,3g
2,2%
Weglow...
19,7g
9,8%
Tluszcze
5,1g
8,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Dobrze wypłucz kaszę jaglaną w ciepłej wodzie (aż przelatująca przez nią woda będzie przezroczysta).
  2. Zalej ją mlekiem i zagotuj.
  3. Gotuj 8 minut pod przykryciem.
  4. Przełóż ją do blendera.
  5. Dodaj mleko kokosowe i syrop klonowy.
  6. Teraz wystarczy zmiksować na gładką masę (około 4 minut) i budyń będzie gotowy.
  7. Przygotuj mus z mango.
  8. Obierz magno i wrzuć je do blendera (najlepiej je przedtem nieco pokroić).
  9. Dodaj jogurt naturalny i miód.
  10. Zmiksuj na gładki krem (około 2 minut).
  11. Przełóż budyń do pucharków lub miseczek polej musem z mango a następnie posyp startą czekoladą.
  12. Smacznego!


Budyń z kaszy jaglanej z musem z mango Przepis

Budyń z kaszy jaglanej z musem z mango Przepis