BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ Z MUSEM Z MANGO Budyń z kaszy jaglanej z musem z mango KATEGORIE Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności Dodatki CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.1)10 Michał@MilionSmaków Bardzo prosty budyń z kaszy jaglanej (ugotowanej i zmiksowanej na gładką konsystencję). Do tej podstawy dodajemy tutaj przepyszny mus z mango i mamy doskonały deser na każdą okazję. Naprawdę warto spróbować. SKŁADNIKI pół szklanki kaszy jaglanej1 szklanka mleka 2%pół szklanki mleka kokosowego2 łyżki syropu klonowegopół mango2 łyżki jogurtu greckiego1 łyżka miodu1 łyżka czekolady ciemnej 70-85% Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 135 6,8% Bialko 3,3g 2,2% Weglow... 19,7g 9,8% Tluszcze 5,1g 8,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 531 26,6% Bialko 12,9g 8,6% Weglow... 77,4g 38,7% Tluszcze 20,2g 33,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Dobrze wypłucz kaszę jaglaną w ciepłej wodzie (aż przelatująca przez nią woda będzie przezroczysta). Zalej ją mlekiem i zagotuj. Gotuj 8 minut pod przykryciem. Przełóż ją do blendera. Dodaj mleko kokosowe i syrop klonowy. Teraz wystarczy zmiksować na gładką masę (około 4 minut) i budyń będzie gotowy. Przygotuj mus z mango. Obierz magno i wrzuć je do blendera (najlepiej je przedtem nieco pokroić). Dodaj jogurt naturalny i miód. Zmiksuj na gładki krem (około 2 minut). Przełóż budyń do pucharków lub miseczek polej musem z mango a następnie posyp startą czekoladą. Smacznego!