CAMEMBERT Z KAWIOREM Camembert z kawiorem KATEGORIE Przekąski Kuchnia rosyjska Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Prosta ale ekskluzywna przekąska o ciekawym smaku. Kawior znany był w Rosji już od XII wieku i podawany na wiele sposobów. Najczęściej z blinami lub na chlebie - oczywiście do wódki, szampana lub wina. Kawior można wykorzystać do wielu ciekawych dań, a jak już go mamy w domu... można również szybko przygotować taką prostą przekąskę dwuskładnikową. Słono-rybny smak kawioru jest tłumiony przez wyraźny smak kremowego sera camembert. Do wytrawnego wina pasuje idealnie. SKŁADNIKI 1 ser camembert2 łyżki kawioru (czarnego) PRZYGOTOWANIE Camembert kroimy w dość cienkie plasterkiKawałki ze środka przekrawamy dodatkowo na pół (żeby były do wzięcia na raz do ust)Na każdym kawałku sera układamy trochę kawioru (nie rozsmarowujemy)Gotowe - opcjonalnie można pokropić cytryną jeśli ktoś lubi dodatek cytryny do ryb