CIABATTA Z MOZZARELLĄ I PESTO Ciabatta z mozzarellą i pesto KATEGORIE Śniadania Przekąski Kuchnia włoska Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 5)2 Michał@MilionSmaków Prosta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają. Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają. Najlepiej smakuje na ciepło SKŁADNIKI 1 bułka pszenna (typu ciabatta)1 łyżka masła4 plasterki sera żółtego2 łyżki pesto z bazylii1 łyżka sosu balsamico4 łyżki rukoli Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal Bialko 8,9g 6% Weglow... 2,5g 1,3% Tluszcze 17,1g 28,5% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko 22,9g 15,3% Weglow... 6,5g 3,2% Tluszcze 44g 73,3% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Przetnij ciabattę na pół, posmaruj lekko masłem i ułóż na niej plasterki sera. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz około 7 minut aż ser się rozpuści a bułka zrobi chrupiąca. Po wyjęciu z pieca posmaruj je pesto i ułóż na nich rukolę. Na koniec polej sosem balsamicznym. Podawaj ciepłe ;)