CIABATTA Z MOZZARELLĄ I PESTO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 5)
Prosta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają.
Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają.
Najlepiej smakuje na ciepło


SKŁADNIKI

bułka pszenna (typu ciabatta)

1 łyżka masła

4 plasterki sera żółtego

2 łyżki pesto z bazylii

1 łyżka sosu balsamico

4 łyżki rukoli

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal

Bialko
8,9g
6%
Weglow...
2,5g
1,3%
Tluszcze
17,1g
28,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Przetnij ciabattę na pół, posmaruj lekko masłem i ułóż na niej plasterki sera.
  2. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz około 7 minut aż ser się rozpuści a bułka zrobi chrupiąca.
  3. Po wyjęciu z pieca posmaruj je pesto i ułóż na nich rukolę.
  4. Na koniec polej sosem balsamicznym.
  5. Podawaj ciepłe ;)


Ciabatta z mozzarellą i pesto Przepis

Ciabatta z mozzarellą i pesto Przepis

DODAJ KOMENTARZ