CIABATTA Z SEREM CAMEMBERT I SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ Ciabatta z serem camembert i szynką szwarcwaldzką KATEGORIE Śniadania Przekąski Kuchnia włoska CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.53)16 Kasia@MilionSmaków Coś dla miłośników śniadań w wersji ciepłej i chrupiącej - pyszna ciabatta zapiekana z serem pleśniowym typu camembert, szynką szwarcwaldzką lub inną surową podsuszaną oraz rukolą. Niezawodne połączenie składników każdemu z Was umili poranek. SKŁADNIKI 2 szt. ciabattypół opakowania sera camembert2 plasterki szynki dojrzewającej (np. parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej)rukola Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 262 13,1% Bialko 13,9g 9,3% Weglow... 33,3g 16,6% Tluszcze 7,9g 13,2% 100g Na porcję (zmień) kCal 328 16,4% Bialko 17,3g 11,6% Weglow... 41,6g 20,8% Tluszcze 9,9g 16,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozgrzać piekarnik do temperatury 150 stopni. Ciabatty przekroić w poprzek, lekko posmarować masłem.Na każdej z czterech ćwiartek rozsmarować ser typu camembert.Przełożyć pokrojonymi na mniejsze kawałki plastrami szynki.Zapiekać rozłożone (to ważne - żeby szynka się przypiekła). Gdy będą już ciepłe i chrupiące - ułożyć listki rukoli i złożyć połówki.