CIASTECZKA KOKOSOWE Z KLEIKU RYŻOWEGO Ciasteczka kokosowe z kleiku ryżowego KATEGORIE Słodkości Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 50 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 3.67)23 Beata@MilionSmaków Niebanalne ciasteczka z kleiku ryżowego z dodatkiem powideł lub dżemu truskawkowego zadowolą niejedno podniebienie. Spróbujcie umilić sobie nimi dzień. SKŁADNIKI 1 opakowanie kleiku ryżowego125 g masła125 g margaryny3 szt. jajek¾ szklanki białego cukru10 łyżek wiórków kokosowychpowidła śliwkowedżem (truskawkowy wysokosłodzony) PRZYGOTOWANIE Zagnieść ciasto z podanych składników ( oprócz powideł i dżemu ).Uformować kuleczki o średnicy około 5 cm, zrobić małe dziurki nieprzelotowe, w które włożyć po 1 łyżeczce powideł lub dżemu.Ułożyć ciasteczka na blaszce w pewnych odległościach od siebie ( ciasteczka podczas pieczenia rozrastają się ).Piec w temperaturze 175 stopni w pozycji termoobieg około 25-30 minut aż ciastka przybiorą złoty kolor.