CIASTO DROŻDŻOWE SMAŻONE Z JABŁKAMI I MALINAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Prosty i w miarę szybki przepis na śniadanie lub słodką przekąskę.
Przydaje się nie tylko gdy zostanie wam kawałek ciasta drożdżowego (a mało kto lubi jeść suche) ale też kiedy macie świeże i chcecie je zjeść inaczej niż zwykle ;)


SKŁADNIKI

2 łyżki masła klarowanego

4 plasterki ciasta drożdżowego

jabłko

pół szklanki malin

2 łyżki orzechów włoskich

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
226
11,3%
Bialko
4,1g
2,7%
Weglow...
24,9g
12,5%
Tluszcze
12,7g
21,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Na patelni rozpuść masło.
  2. Ciasto drożdżowe pokrój na centymetrowe plasterki a jabłko w kostkę o boku około pół centymetra.
  3. Gdy masło się rozpuści ułóż ciasto na patelni a między nim jabłka i maliny.
  4. Smaż około 3-4 minut na średnim ogniu a potem zdejmij na chwilę ciasto, dobrze wymieszaj owoce i połóż ciasto na drugiej stronie.
  5. Po kolejnych kilku minutach przełóż wszystko na talerze, posyp posiekanymi orzechami i podawaj póki jest ciepłe ;)


Ciasto drożdżowe smażone z jabłkami i malinami Przepis

Ciasto drożdżowe smażone z jabłkami i malinami Przepis

DODAJ KOMENTARZ