CIASTO FRANCUSKIE Z DŻEMEM Ciasto francuskie z dżemem KATEGORIE Słodkości CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 8 OCEŃ (średnia: 4.04)53 Michał@MilionSmaków Jeśli macie w domu gotowe ciasto francuskie w lodówce możecie szybko przygotować pyszne ciastka ze swoim dowolnym dżemem. Wystarczy 25 minut aby przygotować pyszny deser lub przekąskę, a prostota tego dania ani trochę nie umniejsza tego, jak dobrze smakuje. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego8 łyżeczek dżemu (tutaj borówka z gruszką domowej roboty) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 516 25,8% Bialko 6,4g 4,2% Weglow... 49,1g 24,6% Tluszcze 32,8g 54,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 208 10,4% Bialko 2,6g 1,7% Weglow... 19,8g 9,9% Tluszcze 13,2g 22,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozłożyć ciasto francuskiePociąć je na 8 równych prostokątów (najlepiej kwadratów)Na każdym kawałku ciasta położyć łyżeczkę dżemu:Zgiąć przeciwne rogi ciasta i skleić nad dżemem:Teraz dokleić do nich pozostałe rogiRozgrzać piekarnik do 180 stopniPiec około 15 minut aż ciastka będą złoto-brązowe