CIASTO NA ADWOKACIE Ciasto na adwokacie KATEGORIE Słodkości Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 100 MIN LICZBA PORCJI 16 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Pyszne ciasto, które błyskawicznie znika z talerzy. Połączenie tradycyjnego smaku ciasta, z słodkim smakiem prawdziwych krówek i silną nutą ajerkoniaku. Z pewnością może wam zastąpić nie tylko każdą babkę serwowaną na święta ale również keks. SKŁADNIKI 1½ szklanki mąki pszennejpół szklanki białego cukru150 g masłapół szklanki adwokatu (ajerkoniaku)150 g krówek4 szt. jajek1 łyżeczka proszku do pieczeniaskórka pomarańczowa (do posypania)1 opakowanie polewy czekoladowej PRZYGOTOWANIE Dokładnie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczeniaUtrzyj cukier z masłem na gładką masęPowoli miksuj masę z masła dodając po jednym jajkuDolewej powoli adwokatDosypuj mąkę dalej miksując na średnich obrotachKrówki pokrój w drobną kostkę i delikatnie wymieszaj z ciastemFormę na keks wyłóż papierem do pieczeniaWlej ciasto i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopniPiecz około godziny w termoobieguPo ostygnięciu ciasto polej masą czekoladową (przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu) i posyp skórką pomarańczową