CROSTINI Z KURKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 5)
W sezonie na grzyby można stworzyć prawie nieskończoną ilość dań z ich udziałem. To jedno z nich.
Kurki doskonale smakują podsmażane na maśle z cebulką, a to idealnie komponuje się z chlebem podgrzanym na oliwie.
Proste śniadanie i po prostu pyszne!


SKŁADNIKI

pół cebuli

pół szklanki kurek

4 łyżki oliwy z oliwek

2 kromki chleba razowego

2 łyżki masła

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
316
15,8%
Bialko
5,4g
3,6%
Weglow...
14,5g
7,3%
Tluszcze
25,3g
42,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Najszybciej zrobić to danie na dwóch patelniach
  2. Pokrój drobno cebulę a kurki na kilka części (nie tak drobno jak cebulę)
  3. Rozgrzej oliwę na jednej patelni a masło na drugiej
  4. Na tą z masłem wrzuć kurki i cebulę i smaż często mieszając
  5. Na drugiej połóż kromki chleba
  6. Po około 3 minutach przełóż je na drugą stronę
  7. Po kolejnych 3 minutach przełóż chleb na talerz
  8. Polej go delikatnie oliwą i ułóż na nim kurki z cebulą
  9. Najlepiej smakuje gorące


Crostini z kurkami Przepis

Crostini z kurkami Przepis

Crostini z kurkami Przepis