CROSTINI Z MUSEM Z KACZEJ WĄTRÓBKI Crostini z musem z kaczej wątróbki KATEGORIE Śniadania Mięsne Lekkie i zdrowe Kuchnia włoska Na wyjątkowe okazje CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.75)2 Michał@MilionSmaków Crostini na śniadanie lub ciepłą przekąskę w czasie dnia to zawsze dobry pomysł. Jest to tradycyjne danie włoskie, którego początki sięgają jeszcze średniowiecza - a crostino po włosku znaczy po prostu "mały tost". Podaje się je z różnymi dodatkami od zwykłej oliwy do mieszanek mięs i warzyw. Crostini z delikatnym musem z kaczej wątróbki i zielonym ogórkiem to coś co dobrze się sprawdzi nie tylko na codzień ale także na wyjątkowe okazje. SKŁADNIKI 2 kromki chleba razowego2 łyżki musu z kaczej wątróbki6 plasterków świeżego ogórka szklarniowego1 łyżeczka koperku (świeżego)3 łyżki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Polać patelnię oliwą i poczekać aż się trochę rozgrzeje na średnim ogniu Położyć kromki chleba na patelni i poczekać aż przestaną być miękkie (około 5 minut) Przełożyć kromki na drugą stronę i smażyć kolejne 5 minut Zdjąć chleb z patelni, polać delikatnie oliwą Posmarować musem z kaczej wątróbki Na musie położyć plastry świeżego ogórka i posypać crostini posiekanym koperkiem