CROSTINI Z PIECZARKAMI I CUKINIĄ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 2.5)
Śniadanie w stylu włoskim tym razem w nieco bardziej nowoczesnej wersji. Dodatek cukinii do pieczarek sprawia, że crostini jest bardziej odżywcze.
Jak zawsze przy tego typu śniadaniach wystarczy zaledwie 15 minut, żeby postawić ciepłe kanapki na stole.


SKŁADNIKI

3 łyżki oliwy z oliwek

4 szt. pieczarek

4 łyżki cukinii

2 szczypty soli

2 szczypty mielonego pieprzu

2 kromki chleba razowego

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzej oliwę z oliwek ba patelni
  2. Wrzuć drobno posiekane pieczarki i drobno pociętą cukinię
  3. Posyp solą i pieprzem
  4. Smaż często mieszając aż wydzieli się woda i odparuje (około 5 minut)
  5. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę i połóż kromki chleba
  6. Po 4 minutach przełóż je na drugą stronę i połóż na nich pieczarki z cukinią
  7. Zdejmij z patelni gotowe crostini i przełóż na talerz
  8. Jeśli są zbyt suche to polej je lekko oliwą


Crostini z pieczarkami i cukinią Przepis

Crostini z pieczarkami i cukinią Przepis