CROSTINI Z PIECZARKAMI I CUKINIĄ Crostini z pieczarkami i cukinią KATEGORIE Śniadania Kuchnia włoska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 2.5)1 Michał@MilionSmaków Śniadanie w stylu włoskim tym razem w nieco bardziej nowoczesnej wersji. Dodatek cukinii do pieczarek sprawia, że crostini jest bardziej odżywcze. Jak zawsze przy tego typu śniadaniach wystarczy zaledwie 15 minut, żeby postawić ciepłe kanapki na stole. SKŁADNIKI 3 łyżki oliwy z oliwek4 szt. pieczarek4 łyżki cukinii2 szczypty soli2 szczypty mielonego pieprzu2 kromki chleba razowego PRZYGOTOWANIE Rozgrzej oliwę z oliwek ba patelni Wrzuć drobno posiekane pieczarki i drobno pociętą cukinię Posyp solą i pieprzem Smaż często mieszając aż wydzieli się woda i odparuje (około 5 minut) Na drugiej patelni rozgrzej oliwę i połóż kromki chleba Po 4 minutach przełóż je na drugą stronę i połóż na nich pieczarki z cukinią Zdejmij z patelni gotowe crostini i przełóż na talerz Jeśli są zbyt suche to polej je lekko oliwą