CURRY DYNIOWE Z KREWETKAMI Curry dyniowe z krewetkami KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Ryby i owoce morza Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 5)1 Kasia@MilionSmaków SKŁADNIKI 2 łyżki oleju kokosowego1 cebula1 ząbek czosnku świeżegopół łyżeczki pasty curry (zielonej)600 g dyni400 ml mleka kokosowego240 g soczewicy z puszki150 g krewetek tygrysich (mrożonych)pół szklanki orzechów nerkowcanatka pietruszki PRZYGOTOWANIE W dużym garnku roztop olej kokosowy. Dodaj drobno posiekane cebulę i czosnek oraz pastę curry, podsmażaj przez chwilę. Dodaj obraną i pokrojoną w kawałki dynię, całość zalej mlekiem kokosowym i gotuj 10 minut. Dodaj odsączoną soczewicę i gotuj na małym ogniu kolejne 5 minut. Dorzuć krewetki i gotuj dalej 10 minut. Podawaj z drobno posiekanymi orzechami nerkowca i natką pietruszki.