CZEREŚNIE ZAPIEKANE Z MUSLI Czereśnie zapiekane z musli KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN LICZBA PORCJI 3 OCEŃ (średnia: 4.5)1 Kasia@MilionSmaków Owoce zapiekane z musli lub owsianą kruszonką to jedne z moich ulubionych letnich śniadań. Smakuje przepysznie a do tego pozwala cieszyć się smakiem świeżych, sezonowych owoców. Dodatkowy atut to możliwość przygotowania go dzień przed, rano wystarczy tylko zapiec w piekarniku. To bardzo duży plus dla osób, które podobnie jak ja, nie mają rano czasu na pichcenie. Polecam przemycenie do takiego śniadanka różnych zdrowych superskładników, np. jagód goi jak u mnie. SKŁADNIKI 500 g czereśni80 g płatków owsianych30 g jagód goji suszonych20 g orzechów nerkowca20 g migdałów4 łyżki miodu4 łyżki masła Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 195 9,8% Bialko 3,4g 2,2% Weglow... 30,4g 15,2% Tluszcze 7,8g 13,1% 100g Na porcję (zmień) kCal 514 25,7% Bialko 8,9g 5,9% Weglow... 80,1g 40,1% Tluszcze 20,6g 34,4% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Czereśnie umyj i wydryluj. Owoce wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki miodu i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.Masło rozpuść, dodaj 2 łyżki miodu, płatki owsiane, posiekane migdały, orzechy nerkowca i jagody goi. Wymieszaj i smaż przez kilka minut mieszając.Czereśnie razem z sokiem przełóż do naczynek do zapiekania i przykryj warstwą musli.Piecz od razu lub następnego dnia przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni. Zjedz póki ciepłe!