DESER JAGLANY Z BRZOSKWINIAMI Deser jaglany z brzoskwiniami KATEGORIE Przekąski Słodkości Wegetariańskie Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Prosty deser, który świetnie sprawdzi się jesienią - zwłaszcza w okresie przeziębieniowym. Kasza jaglana wspiera odporność i pomaga walczyć z katarem a do tego - w tym daniu smakuje naprawdę dobrze. SKŁADNIKI ¼ szklanki kaszy jaglanej1 szklanka mleka owsianego1 łyżka miodu1 brzoskwinia1 łyżka orzechów włoskich1 łyżeczka czekolady ciemnej 70-85% Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 111 5,5% Bialko 2,4g 1,6% Weglow... 19g 9,5% Tluszcze 3,1g 5,1% 100g Na porcję (zmień) kCal 239 12% Bialko 5,1g 3,4% Weglow... 41,1g 20,5% Tluszcze 6,7g 11,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Kaszę jaglaną opłucz pod bieżącą wodą - wtedy będzie mniej gorzka po ugotowaniu. Następnie zalej ją mlekiem, przykryj i zagotuj. Gotuj przez 15 minut. Ugotowaną kaszę przełóż do robota kuchennego, dodaj miód i miksuj aż uzyskasz konsystencję budyniu. Pokrój brzoskwinie w kostkę lub w słupki i posiekaj orzechy. Budyń przełóż do salaterek lub pucharków, ozdób brzoskwiniami a następnie posyp orzechami i startą czekoladą.