DESER LODOWY Z BEZAMI I MALINAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.5)
Szybki deser w sam raz na koniec wakacji. Już pojawiają się świeże gruszki ale jeszcze są pyszne maliny.
A do deseru lodowego idealnie pasuje chrupiąca beza i syrop z malin (najlepiej własnej roboty).


SKŁADNIKI

200 g lodów waniliowych

pół szklanki malin

1 łyżka miodu (najlepiej płynnego)

gruszka konferencja

2 szt. bezów

2 łyżeczki syropu malinowego

2 szczypty imbiru mielonego

PRZYGOTOWANIE

  1. Włóż maliny do małego garnka i wlej miód.
  2. Zagotuj i zdejmij z palnika.
  3. Włóż lody do pucharków.
  4. Pokrój gruszki w paski o szerokości około pół centymetra i włóż z boków pucharków.
  5. Wlej maliny.
  6. Pokrusz bezę na małe kawalki i posyp nią lody.
  7. Polej syropem malinowym i delikatnie posyp mielonym imbirem.


Deser lodowy z bezami i malinami Przepis

Deser lodowy z bezami i malinami Przepis

DODAJ KOMENTARZ