DIP CZOSNKOWY Dip czosnkowy KATEGORIE Sosy Dodatki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.83)3 Beata@MilionSmaków Gęsty sos na bazie sera feta oraz jogurtu i śmietany z dodatkiem czosnku. Idealny do gotowanych lub pieczonych ziemniaczków czy maczania innych warzyw. SKŁADNIKI 100 g sera feta90 g jogurtu naturalnego10 g śmietany 12%2 ząbki czosnku świeżego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 164 8,2% Bialko 8,6g 5,8% Weglow... 5,5g 2,8% Tluszcze 12g 20% 100g Na porcję (zmień) kCal 87 4,3% Bialko 4,6g 3,1% Weglow... 2,9g 1,5% Tluszcze 6,4g 10,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Ser feta podzielić na mniejsze kawałki i rozgnieść widelcem.Dodać jogurt oraz śmietanę i wymieszać.Czosnek przepuścić przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami.Podawać z warzywami surowymi lub gotowanymi.