DOMOWY MARCEPAN
Domowy marcepan
Marcepan to słodka masa ze zmielonych migdałów, olejku migdałowego z małym dodatkiem amaretto lub rumu.
Jest jednym ze składników przekładanych pierników, ciast, ciasteczek czy tortów. Sprawdza się też dobrze oblana czekoladą jako popularny marcepan, który można kupić w sklepie.
250 g migdałów
200 g cukru pudru
30 ml likieru amaretto
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
484
24,2%
Bialko
10,4g
6,9%
Weglow...
50,5g
25,3%
Tluszcze
27,1g
45,1%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
581
29,1%
Bialko
12,5g
8,3%
Weglow...
60,6g
30,3%
Tluszcze
32,5g
54,2%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal