DOMOWY SEREK HOMOGENIZOWANY Domowy serek homogenizowany KATEGORIE Przekąski Słodkości Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Kuchnia polska Dodatki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 6 OCEŃ (średnia: 4.11)102 Kasia@MilionSmaków Przyglądaliście się kiedyś składowi popularnych kupowanych w sklepie serków homogenizowanych? Fakt, że są pyszne nie uzasadnia dodawanych do ich składu sztucznych polepszaczy i dużej ilości cukru. Dobra wiadomość jest taka, że dbając o zdrową dietę wcale nie musicie z nich rezygnować. Równie pyszny serek przygotujecie bez większych trudności w domu na bazie naturalnego, chudego twarogu. Wystarczy mikser i 10 minut czasu. Tak przygotowany serek możecie zjeść samodzielnie jako deser, np. z dodatkiem owoców lub wykorzystać jako farsz do naleśników. Smacznego! SKŁADNIKI 400 g twarogu chudego200 g jogurtu naturalnego4 łyżki ksylitolu1 łyżka cukru waniliowego (najlepiej domowego)1 łyżka aromatu waniliowego (najlepiej domowego) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 88 4,4% Bialko 8,3g 5,6% Weglow... 13,2g 6,6% Tluszcze 1,6g 2,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 100 5% Bialko 9,4g 6,3% Weglow... 14,9g 7,5% Tluszcze 1,8g 2,9% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i dokładnie zmiksuj do konsystencji kremu. Gotowy serek przechowuj w lodówce (wytrzyma kilka dni).