DORADA PIECZONA
Dorada pieczona
Dorada to ostatnio jedna z moich ulubionych ryb. Jej mięso jest delikatne, zwarte i soczyste. Świeżą, całą doradę bez większych trudności kupicie w markecie.
Na blogu pojawił się już przepis na doradę grillowaną, dziś proponuję pieczoną. Dzięki minimalnej ilości dodatków można w pełni cieszyć się naturalnym smakiem tej pysznej ryby. Idealnym dodatkiem do tej ryby będą smażone ziemniaczki, na które przepis znajdziecie oczywiście na blogu.
1 dorada (ok. 650g)
pół cytryny
koperek (świeży)
masło
sól
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
121
6,1%
Bialko
24,5g
16,3%
Weglow...
0,5g
0,3%
Tluszcze
1,6g
2,7%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
425
21,2%
Bialko
85,7g
57,1%
Weglow...
1,9g
0,9%
Tluszcze
5,6g
9,3%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal