FASOLKA SZPARAGOWA Z BOCZKIEM I CZOSNKIEM Fasolka szparagowa z boczkiem i czosnkiem KATEGORIE Obiady Kuchnia polska Dodatki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.56)16 Michał@MilionSmaków Fasolka szparagowa jest doskonałym dodatkiem do letnich obiadów. Poza klasyczną wersją - gotowaną z bułką tartą i masłem, można przygotować też parę alternatywnych wersji. To jedna z nich. Propozycja nie dla wegetarian, bo fasolka jest z dodatkiem podsmażonego boczku. Do tego silny posmak czosnku i mamy pyszną kompozycję, która może nawet posłużyć nam za lunch lub obiad. SKŁADNIKI 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej50 g wędzonego boczku2 ząbki czosnku świeżegopół łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE Zagotuj wodę i lekko ją posól Odetnij końcówki fasolki i wrzuć ją do garnka Gotuj około 15 minut (powinna być lekko twarda) Potnij boczek w słupki i wrzuć na patelnię Jak wytopi się tłuszcz dodaj posiekany w plasterki czosnek Jak będzie czuć zapach czosnku (po około dwóch minutach) dodaj fasolkę Smaż często mieszając około 10 minut