FRANCUSKA PRZEKĄSKA Francuska przekąska KATEGORIE Przekąski CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 12 OCEŃ (średnia: 4.8)5 Michał@MilionSmaków Szybka przekąska z ciasta francuskiego na słono. Ser pleśniowy typu rokpol świetnie komponuje się z upieczonym ciastem francuskim. Pyszne na ciepło gdy ser jest lekko płynny i później na zimno gdy jest już twardym wypełnieniem ciastka. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego100 g sera rokpol Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 506 25,3% Bialko 11,5g 7,6% Weglow... 33,5g 16,8% Tluszcze 36,4g 60,7% 100g Na porcję (zmień) kCal 158 7,9% Bialko 3,6g 2,4% Weglow... 10,5g 5,2% Tluszcze 11,4g 19% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozkładamy ciasto francuskie na blacie (zostawiając je na papierze)Tniemy je na kwadraty o boku około 5 cm (trzeba tak podzielić ciasto żeby wyszły w miarę równe kawałki)Na środku każdego kwadratu kładziemy kostkę sera pleśniowegoSklejamy przeciwległe rogi ciasta nad kostką seraDoklejamy pozostałe rogi ciastaUkładamy ciastka na blasze do pieczenia (najlepiej położyć na niej wcześniej papier do pieczenia)Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 minutPo wyjęciu muszą chwilę ostygnąć przed konsumpcją - tak żeby nie poparzyć się roztopionym serem