FRITTATA Z PAPRYKĄ I CIECIORKĄ Frittata z papryką i cieciorką KATEGORIE Wegetariańskie Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.5)2 Kasia@MilionSmaków Jak każda frittata również i tak jest sycąca i smaczna, a przy tym zdrowa. Frittatę czyli tzw. ciasto z jajek możecie przygotować z dowolnymi dodatkami dlatego jest ona dobrą opcją na spożytkowanie resztek z lodówki :) Moja frittata przyjemnie pachnie czosnkiem a głównymi dodatkami są czerwona papryka i cieciorka z puszki. SKŁADNIKI 4 szt. jajek1 papryka Bell czerwona¾ szklanki ugotowanej ciecierzycy (lub z puszki)2 szt. cebuli (małe)1 ząbek czosnku świeżego2 łyżki natki pietruszkipieprz czarny mielony (świeżo zmielony) PRZYGOTOWANIE Cebule pokrój dość drobno, paprykę pokrój w kostkę. Na odrobinie oleju podsmaż cebule. Dodaj paprykę, ciecierzycę z puszki i rozgnieciony ząbek czosnku. Podsmażaj przez chwilę. Jajka rozkłóć widelcem w szklance i wlej na patelnię. Całość delikatnie rozmieszaj ale niezbyt bardzo. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i smaż aż danie zetnie się po bokach. Następnie przykryj patelnię pokrywką i podgrzewaj aż białko przestanie być przezroczyste. Podawaj od razu posypane natką pietruszki.