FRITTATA Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI Frittata z papryką i pieczarkami KATEGORIE Śniadania Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Dieta South Beach Kuchnia włoska Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.92)31 Kasia@MilionSmaków Kolejna frittata jako szybka kolacja po męczącym dniu. Lekka i warzywna - z dodatkiem papryki, pieczarek i czerwonej cebuli. Zrobicie ją błyskawicznie i bez wysiłku a zapewni sycący posiłek. SKŁADNIKI 5 szt. jajek1 cebula czerwona3 szt. pieczarekpół czerwonej papryki3 szt. pomidorów suszonychbazylia świeżapieprz czarny mielonysól Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 100 5% Bialko 7,2g 4,8% Weglow... 4,1g 2% Tluszcze 6g 10% 100g Na porcję (zmień) kCal 306 15,3% Bialko 22,2g 14,8% Weglow... 12,5g 6,3% Tluszcze 18,5g 30,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Jajka roztrzep w misce widelcem. Dodaj posiekaną w piórka czerwoną cebulę, pocięte w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, suszone pomidory i bazylię. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wlej mieszankę jajeczną, przykryj pokrywką i smaż aż jajka się zetną a cała masa delikatnie się zarumieni. Podawaj posypane listkami świeżej bazylii.