GORĄCA CZEKOLADA DO PICIA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.38)
Przepis inaugurujący słodkie przysmaki na zbliżający się Dzień Czekolady. Gorąca czekolada z aromatem kawowym i nutką cynamonu to idealny pomysł na weekendowe przedpołudnie.


SKŁADNIKI

250 ml mleka 3,2%

120 ml śmietany kremówki 36%

100 g czekolady śmietankowo-kawowej

50 g czekolady ciemnej 70-85%

cynamon (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

  1. Mleko oraz śmietankę wlać do rondelka i zagotować.
  2. Dodać pokruszone czekolady i mieszać do ich całkowitego rozpuszczenia.
  3. Podawać na gorąco, można posypać do smaku cynamonem.


Gorąca czekolada do picia Przepis

Gorąca czekolada do picia Przepis