GRANOLA CZEKOLADOWA Z JAGODAMI GOJI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN
  • LICZBA PORCJI 9
  • OCEŃ (średnia: 2.67)


SKŁADNIKI

3 szklanki płatków owsianych

¾ szklanki syropu klonowego

80 g czekolady ciemnej 70-85%

3 łyżki jagód goji suszonych

pół łyżki nasion chia

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
365
18,2%
Bialko
7,9g
5,2%
Weglow...
61,8g
30,9%
Tluszcze
9,9g
16,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni. 
  2. Płatki owsiane wymieszaj z syropem klonowym, następnie rozłóż je równomiernie na blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. 
  3. Piecz przez 30 minut (w połowie czasu pieczenia przemieszaj).
  4. W międzyczasie posiekaj ciemną czekoladę
  5. Po ostudzeniu upieczone płatki owsiane wymieszaj z czekoladą, jagodami goji i nasionami chia.
  6. Granolę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku. 


Granola czekoladowa z jagodami goji Przepis

Granola czekoladowa z jagodami goji Przepis