GRANOLA CZEKOLADOWA Z JAGODAMI GOJI Granola czekoladowa z jagodami goji KATEGORIE Śniadania Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN LICZBA PORCJI 9 OCEŃ (średnia: 2.67)3 Kasia@MilionSmaków SKŁADNIKI 3 szklanki płatków owsianych¾ szklanki syropu klonowego80 g czekolady ciemnej 70-85%3 łyżki jagód goji suszonychpół łyżki nasion chia Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 365 18,2% Bialko 7,9g 5,2% Weglow... 61,8g 30,9% Tluszcze 9,9g 16,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 254 12,7% Bialko 5,5g 3,6% Weglow... 43g 21,5% Tluszcze 6,9g 11,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni. Płatki owsiane wymieszaj z syropem klonowym, następnie rozłóż je równomiernie na blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut (w połowie czasu pieczenia przemieszaj). W międzyczasie posiekaj ciemną czekoladę. Po ostudzeniu upieczone płatki owsiane wymieszaj z czekoladą, jagodami goji i nasionami chia. Granolę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.