GRANOLA KOKOSOWA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 50 MIN
  • LICZBA PORCJI 9
  • OCEŃ (średnia: 4.25)
Kolejna granola - tym razem z dominującym smakiem kokosowa (oprócz wiórków dodałam też płatki kokosowe). Do kokosów pasowały mi orzechy włoskie ale równie dobrze możecie użyć innych. I jak zawsze - polecam zrobić od razu dużą porcję do słoika.


SKŁADNIKI

3 szklanki płatków owsianych

1 szklanka orzechów włoskich

¾ szklanki syropu klonowego

2 łyżki wiórków kokosowych

4 łyżki płatków kokosowych

1 łyżka nasion chia

PRZYGOTOWANIE

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni.
  2. W misce wymieszaj płatki owsiane, drobno posiekane orzechy włoskie i syrop klonowy
  3. Granolę wyłóż cienką warstwą na blachy piekarnikowe wyłożone papierem do pieczenia. 
  4. Wstaw do piekarnika na 30 minut (jeżeli używasz termoobiegu możesz wstawić dwie blachy jednocześnie). W połowie czasu pieczenia przemieszaj. 
  5. Po ostudzeniu dodaj wiórki kokosowe, płatki kokosowe i nasiona chia
  6. Całość dokładnie wymieszaj. Przechowuj w zamkniętym słoiku. 


Granola kokosowa Przepis

Granola kokosowa Przepis