GRANOLA KOKOSOWA Granola kokosowa KATEGORIE Śniadania Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 50 MIN LICZBA PORCJI 9 OCEŃ (średnia: 4.25)2 Kasia@MilionSmaków Kolejna granola - tym razem z dominującym smakiem kokosowa (oprócz wiórków dodałam też płatki kokosowe). Do kokosów pasowały mi orzechy włoskie ale równie dobrze możecie użyć innych. I jak zawsze - polecam zrobić od razu dużą porcję do słoika. SKŁADNIKI 3 szklanki płatków owsianych1 szklanka orzechów włoskich¾ szklanki syropu klonowego2 łyżki wiórków kokosowych4 łyżki płatków kokosowych1 łyżka nasion chia PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 stopni. W misce wymieszaj płatki owsiane, drobno posiekane orzechy włoskie i syrop klonowy. Granolę wyłóż cienką warstwą na blachy piekarnikowe wyłożone papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (jeżeli używasz termoobiegu możesz wstawić dwie blachy jednocześnie). W połowie czasu pieczenia przemieszaj. Po ostudzeniu dodaj wiórki kokosowe, płatki kokosowe i nasiona chia. Całość dokładnie wymieszaj. Przechowuj w zamkniętym słoiku.