GRECKI SOS JOGURTOWO-MIĘTOWY Grecki sos jogurtowo-miętowy KATEGORIE Lekkie i zdrowe Kuchnia grecka Sosy Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 3.9)77 Michał@MilionSmaków Połączenie klasycznego smaku sosu jogurtowego z odświeżającym smakiem mięty będzie idealnie pasować do wielu dań. Dobrze komponuje się z mięsami oraz z daniami warzywnymi. SKŁADNIKI 1 opakowanie jogurtu naturalnego (małe)1 łyżka świeżej bazylii2 łyżki mięty świeżejpół łyżeczki soliszczypta papryki chilli mielonej Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 60 3% Bialko 3,5g 2,3% Weglow... 5,9g 3% Tluszcze 2,8g 4,7% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Posiekaj drobno miętę i bazylięWymieszaj dokładnie jogurt, zioła i przyprawyJogurt można podawać w temperaturze pokojowej (do dań ciepłych) lub z lodówki (do dań zimnych)Najlepiej odstawić na pół godziny do "przegryzienia", ale można też podawać od razu po zrobieniu