GRZANE PIWO IMBIROWE Grzane piwo imbirowe KATEGORIE Napoje i drinki Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.67)9 Kasia@MilionSmaków Kolejna, tym razem bardziej ostra i wyrazista wersja grzanego piwa. Wszystko za sprawą kandyzowanego imbiru w połączeniu z goździkami, pomarańczami i odrobiną miodu. Ten wariant na pewno spodoba się osobom, którym nie odpowiada słodycz wersji klasycznej. Uwaga: barrrrdzo rozgrzewa. SKŁADNIKI 2 l piwa jasnego35 g imbiru kandyzowanegopół łyżeczki imbiru mielonego (sproszkowanego)6 szt. goździkówpół pomarańczy (dużej)2 łyżki miodu (jasnego, płynnego) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 53 2,7% Bialko 0,5g 0,3% Weglow... 7g 3,5% Tluszcze 0g 0% 100g Na porcję (zmień) kCal 297 14,8% Bialko 2,8g 1,8% Weglow... 39,1g 19,5% Tluszcze 0,1g 0,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Do dużego garnka wlej piwo i podgrzewaj.Dodaj kandyzowany i sproszkowany imbir oraz goździki i wymieszaj. Połówkę pomarańczy pokrój w cząstki, z każdej wyciśnij trochę soku do garnka z piwem, po czym wrzuć do środka. Dodaj miód i wymieszaj. Piwo powinno być bardzo ciepłe ale przez cały czas pilnuj, żeby się nie zagotowało.