GRZANKI Z AWOKADO I RZODKIEWKĄ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Idealne wiosenne kanapki - chrupiące, opieczone w tosterze pieczywo, kremowa prosta pasta z awokado, nieco mozzarelli i rzodkiewka. Takie śniadanie przygotujecie w kilka chwil a umili nie jeden poranek :)


SKŁADNIKI

awokado

pół cebuli

sól

pieprz czarny mielony

125 g sera mozzarella

4 szt. rzodkiewki

4 kromki chleba razowego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
191
9,5%
Bialko
9,2g
6,1%
Weglow...
15,5g
7,8%
Tluszcze
9,7g
16,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Awokado przetnij wzdłuż na pół, wyjmij pestkę. Łyżeczką wyciągnij miąższ, przełóż do miseczki i dokładnie rozgnieć widelcem. 
  2. Do pasty dodaj drobno posiekaną cebulę. Dopraw solą i pieprzem i wstaw do lodówki. 
  3. Mozzarellę i rzodkiewki pokrój w plastry. 
  4. Chleb opiecz w tosterze (lub podpiecz w piekarniku jeżeli nie masz tostera). 
  5. Ciepłe pieczywo posmaruj pastą z awokado, na niej ułóż plasterki mozzarelli i rzodkiewek


Grzanki z awokado i rzodkiewką Przepis

Grzanki z awokado i rzodkiewką Przepis