GRZANKI Z DWOMA SERAMI, PAPRYKĄ KONSERWOWĄ I POMIDOREM Grzanki z dwoma serami, papryką konserwową i pomidorem KATEGORIE Śniadania Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.5)1 Michał@MilionSmaków Prosty i szybko pomysł na śniadanie, kolację czy zasłużoną przekąskę między posiłkami. Grzanki z piekarnika podane z dwoma gatunkami roztopionego sera, oraz małym dodatkiem pomidora i papryki marynowanej. SKŁADNIKI 4 kromki bagietki pszennej2 łyżki masła2 plasterki sera żółtego1 plasterek sera cheddar1 plasterek pomidorów4 łyżki czerwonej papryki marynowanej/konserwowej PRZYGOTOWANIE Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Połóż na blacie 4 kromki chleba i posmaruj je masłem (dość mocno, wtedy będą soczyste) Na każdym kawałku chleba połóż po pół plasterka sera żółtego i kawałek sera cheddar Na nich ułóż po jednej czwartej plasterka pomidora i po łyżce papryki konserwowej Połóż na blasze do pieczenia przykrytej papierem i piecz około 8 minut w termoobiegu (aż ser się rozpuści) Podawaj albo same albo z ulubionym sosem