GRZANKI Z GRUSZKĄ, MIODEM I SEREM ROKPOL Grzanki z gruszką, miodem i serem rokpol KATEGORIE Śniadania Przekąski Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.84)29 Michał@MilionSmaków Doskonałe śniadanie na ciepło, które zdecydowanie może umilić nam nie tylko ranek ale i cały dzień. To połączenie chrupiącego chleba, soczystych gruszek podduszonych na patelni z miodem oraz sera pleśniowego typu rokpol. Całości dopełniają lekko prażone orzechy włoskie i świeża natka pietruszki. Pomyślcie, czy chcielibyście tak zacząć dzień ;) SKŁADNIKI 1 gruszka świeża3 łyżki masła1 łyżka miodu4 szt. chleba razowego4 plasterki sera rokpol2 łyżki orzechów włoskich2 łyżki natki pietruszki PRZYGOTOWANIE Pokrój gruszkę na cienkie plasterki Na patelni rozgrzej masło i połóż plasterki gruszek Smaż 2 minuty aż zrobią się lekko szkliste Wlej na patelnię łyżkę miodu Jak się rozpuści i wymiesza z masłem to obróć plasterki gruszek kilka razy na patelni Nastaw piekarnik na 150 stopni, tryb termoobieg Posmaruj kromki chleba masłem i wstaw do piekarnika na 5 minut Po 5 minutach połóż na nich plasterki gruszek Dodaj ser rokpol i posyp posiekanymi orzechami włoskimi Wstaw z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki