GRZANKI Z GRUSZKĄ, MIODEM I SEREM ROKPOL
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.25)
Doskonałe śniadanie na ciepło, które zdecydowanie może umilić nam nie tylko ranek ale i cały dzień.
To połączenie chrupiącego chleba, soczystych gruszek podduszonych na patelni z miodem oraz sera pleśniowego typu rokpol.
Całości dopełniają lekko prażone orzechy włoskie i świeża natka pietruszki.
Pomyślcie, czy chcielibyście tak zacząć dzień ;)


SKŁADNIKI

gruszka świeża

3 łyżki masła

1 łyżka miodu

4 szt. chleba razowego

4 plasterki sera rokpol

2 łyżki orzechów włoskich

2 łyżki natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrój gruszkę na cienkie plasterki
  2. Na patelni rozgrzej masło i połóż plasterki gruszek
  3. Smaż 2 minuty aż zrobią się lekko szkliste
  4. Wlej na patelnię łyżkę miodu
  5. Jak się rozpuści i wymiesza z masłem to obróć plasterki gruszek kilka razy na patelni
  6. Nastaw piekarnik na 150 stopni, tryb termoobieg
  7. Posmaruj kromki chleba masłem i wstaw do piekarnika na 5 minut
  8. Po 5 minutach połóż na nich plasterki gruszek 
  9. Dodaj ser rokpol i posyp posiekanymi orzechami włoskimi
  10. Wstaw z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut
  11. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki


Grzanki z gruszką, miodem i serem rokpol Przepis

Grzanki z gruszką, miodem i serem rokpol Przepis

Grzanki z gruszką, miodem i serem rokpol Przepis