GRZANKI Z KOZIM SEREM, TYMIANKIEM I MIODEM Grzanki z kozim serem, tymiankiem i miodem KATEGORIE Śniadania Przekąski Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.92)13 Michał@MilionSmaków Kiedyś połączenie wytrawnych składników takich jak ser (z już tym bardziej kozi) z miodem było nie do pomyślenia. Dziś coraz częściej sięga się po tego typu kontrasty, które okazują się wcale nie być kontrastami. Charakterystyczny smak sera koziego dobrze komponuje się z małą ilością płynnego miodu a dzięki dodatkowi świeżego tymianku kanapki smakują świeżo i aromatycznie. SKŁADNIKI 1 bagietka pszenna1 łyżka oliwy z oliwek200 g sera koziego4 łyżki świeżego tymianku3 łyżki miodu Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 369 18,4% Bialko 16,1g 10,8% Weglow... 33,6g 16,8% Tluszcze 19,4g 32,4% 100g Na porcję (zmień) kCal 422 21,1% Bialko 18,5g 12,3% Weglow... 38,5g 19,2% Tluszcze 22,2g 37,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Pokrój bagietkę w kromki pod kątem (żeby kawałki były większe) Połóz je na blasze do pieczenia, lekko pokrop oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Piecz około 5 - 7 minut aż zrobią się chrupiące Po wyjęciu posmaruj każdą kanapkę serem kozim Oderwij listki tymianku od gałązek i posyp nimi kanapki Przed samym podaniem polej delikatnie miodem