GRZANY CYDR
Grzany cydr
To mój nowy zimowy hit - nie tak słodki i ciężki jak grzane wino a tak samo dobrze rozgrzewa. Do tego smak ma znacznie delikatniejszy, jabłkowy a dodatek przypraw i pomarańczy nadaje mu lekko korzennego posmaku. Idealny na długie, zimowe wieczory z książką lub w rodzinnym gronie.
Pamiętajcie, że pijąc cydr wspieracie polskich producentów jabłek.
1 l cydru
pół pomarańczy
3 szt. goździków
szczypta kardamonu
szczypta cynamonu
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
350
17,5%
Bialko
0,1g
0,1%
Weglow...
87,4g
43,7%
Tluszcze
0g
0%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
2011
100,6%
Bialko
0,7g
0,5%
Weglow...
503g
251,5%
Tluszcze
0,1g
0,2%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal