GYROS Z KARKÓWKI WIEPRZOWEJ Gyros z karkówki wieprzowej KATEGORIE Obiady Mięsne Kuchnia grecka Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.68)97 Kasia@MilionSmaków Niewiele jest dań, zwłaszcza obiadowych, które można przygotować z dwóch składników. Gyros z karkówki wieprzowej jest prostym i smacznym daniem, dobrze komponującym się z szeroką gamą dodatków. Tutaj propozycja podania z pieczonym ziemniakiem z mozzarellą - przepis już wkrótce. W porównaniu do gyrosa z baraniny mięso jest bardziej soczyste. Przyprawa - koniecznie firmy Galeo. SKŁADNIKI 250 g karkówki wieprzowejprzyprawa do gyrosa Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 236 11,8% Bialko 17,2g 11,5% Weglow... 0g 0% Tluszcze 18g 30% 100g Na porcję (zmień) kCal 295 14,8% Bialko 21,5g 14,3% Weglow... 0g 0% Tluszcze 22,5g 37,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Mięso pociąć w paseczki, odcinając błony i tłustsze kawałki. Solidnie doprawić przyprawą do gyrosa.Na patelni rozgrzać oliwę.Smażyć aż mięso będzie miękkie (ok. 20 minut).Danie można podawać z bardzo różnorodnymi dodatkami. Tutaj propozycja podania z ziemniakami pieczonymi z mozzarellą.