HISZPAŃSKIE KORECZKI Z CHORIZO I CHLEBA CZOSNKOWEGO Hiszpańskie koreczki z chorizo i chleba czosnkowego KATEGORIE Przekąski Kuchnia hiszpańska CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.26)19 Michał@MilionSmaków W zasadzie oryginalne hiszpańskie tapas na podstawie którego powstały te koreczki podaje się po prostu na talerzu i kładzie obok wykałaczki. Można to też zrobić od razu i w ten sposób otrzymać bardzo nietypowe koreczki, które składają się z hiszpańskiej ostrej kiełbasy i grzanek z chleba czosnkowego. SKŁADNIKI 1 kiełbasa chorizopół chleba pszennego (jasnego)1 łyżka oliwy z oliwek1 ząbek czosnku świeżego PRZYGOTOWANIE Rozgrzej patelnię Pokrój chorizo w plasterki o grubości około pół centymetra Połóż je na patelni i podsmaż aż się przyrumieni (około 2 minut z każdej strony) Chleb pokrój w kostkę wielkości kawałków kiełbasy Wlej łyżkę oliwy na patelnię i dodaj ząbek czosnku rozgnieciony nożem Podsmaża często mieszając około 5 minut aż chleb będzie chrupiący Nabij na każdą wycieraczkę kawałek chleba i plasterek chorizo Koreczki dobrze smakują i na ciepło i na zimno