JABŁKA PIECZONE Z MIGDAŁAMI I BRĄZOWYM CUKREM Jabłka pieczone z migdałami i brązowym cukrem KATEGORIE Przekąski Słodkości Owocowe pyszności Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.15)24 Kasia@MilionSmaków Rozpływają się w ustach - jabłka upieczone z miodem, migdałami i brązowym cukrem. Idealne gdy macie ochotę na słodką przekąskę w długi, zimowy wieczór. SKŁADNIKI 3 szt. jabłek6 łyżek miodu6 łyżeczek płatków migdałowych6 łyżeczek cukru trzcinowego3 łyżeczki cynamonu (mielony) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 117 5,9% Bialko 0,9g 0,6% Weglow... 26,1g 13,1% Tluszcze 1,5g 2,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 467 23,4% Bialko 3,6g 2,4% Weglow... 103,9g 52% Tluszcze 6g 10% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Jabłka przeciąć na połówki (nie obierać) i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Do otworów w jabłkach wlać miód. Posypać jabłka migdałami, cukrem trzcinowym i cynamonem. Włożyć do piekarnika i piec ok. 20 minut. Podawać na ciepło (pyszne w parze z lodami waniliowymi).