JABŁKA PIECZONE Z MIGDAŁAMI I BRĄZOWYM CUKREM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.31)
Rozpływają się w ustach - jabłka upieczone z miodem, migdałami i brązowym cukrem. Idealne gdy macie ochotę na słodką przekąskę w długi, zimowy wieczór.


SKŁADNIKI

3 szt. jabłek

6 łyżek miodu

6 łyżeczek płatków migdałowych

6 łyżeczek cukru trzcinowego

3 łyżeczki cynamonu (mielony)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
117
5,9%
Bialko
0,9g
0,6%
Weglow...
26,1g
13,1%
Tluszcze
1,5g
2,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni.
  2. Jabłka przeciąć na połówki (nie obierać) i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
  3. Do otworów w jabłkach wlać miód.
  4. Posypać jabłka migdałami, cukrem trzcinowym i cynamonem
  5. Włożyć do piekarnika i piec ok. 20 minut.
  6. Podawać na ciepło (pyszne w parze z lodami waniliowymi).


Jabłka pieczone z migdałami i brązowym cukrem Przepis

Jabłka pieczone z migdałami i brązowym cukrem Przepis