JAGLANKA Z JABŁKIEM I CYNAMONEM Jaglanka z jabłkiem i cynamonem KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.93)15 Michał@MilionSmaków Jaglanka często zastępuje owsiankę na moim stole w porze śniadania. Jest dobrą alternatywą i tak samo jak owsianka jest dobrą bazą do owocowego śniadania. Dziś klasyka - jabłko z delikatną nutą cynamonu z dodatkiem cukru trzcinowego. SKŁADNIKI 2 szt. jabłekpół szklanki płatków jaglanych1 szklanka mleka 2%szczypta soli2 łyżki cukru trzcinowego2 szczypty cynamonu Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 85 4,2% Bialko 2,2g 1,5% Weglow... 16g 8% Tluszcze 1,2g 2% 100g Na porcję (zmień) kCal 310 15,5% Bialko 8,1g 5,4% Weglow... 58,5g 29,3% Tluszcze 4,5g 7,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wsyp płatki jaglane do garnkaWlej mleko i dodaj szczyptę soliZagotuj często mieszając i gotuj jeszcze między 3 a 5 minut w zależności od tego czy wolisz płynną czy gęstą jaglankęPrzełóż danie na talerzePosyp cukremJabłka pokrój w kawałki i ułóż na jaglanceCałość posyp cynamonem