JAGLANKA Z MUSEM JAGODOWYM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
W sezonie na jagody zdarza mi się je dodawać codziennie do wszystkiego do czego tylko pasują. Są krótko i są pyszne, więc trzeba z nich korzystać ile tylko da radę.
Mus jagodowy bardzo dobrze się sprawdza do takich dań jak jaglanki czy owsianki, bo łatwo się miesza i dobrze pasuje do ich konsystencji.
Takie śniadanie jest słodkie, pożywne i potrafi zaspokoić głód na parę godzin.


SKŁADNIKI

1 szklanka mleka migdałowego

pół szklanki płatków jaglanych

szczypta soli

Sos

pół szklanki jagód

1 łyżka cukru trzcinowego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
96
4,8%
Bialko
2,5g
1,7%
Weglow...
15,4g
7,7%
Tluszcze
2,9g
4,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Płatki jaglane wsyp do garnka i zalej mlekiem
  2. Dodaj szczyptę soli
  3. Doprowadź do wrzenia i gotuj często mieszając około 4 minut (jaglanka lubi się przypalać, więc mieszać trzeba)
  4. Jagody z cukrem włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę
  5. Po ugotowaniu jaglankę przełóż do talerzy i polej musem jagodowym


Jaglanka z musem jagodowym Przepis

Jaglanka z musem jagodowym Przepis