JAGLANKA Z MUSEM JAGODOWYM Jaglanka z musem jagodowym KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Kuchnia polska Owocowe pyszności Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków W sezonie na jagody zdarza mi się je dodawać codziennie do wszystkiego do czego tylko pasują. Są krótko i są pyszne, więc trzeba z nich korzystać ile tylko da radę. Mus jagodowy bardzo dobrze się sprawdza do takich dań jak jaglanki czy owsianki, bo łatwo się miesza i dobrze pasuje do ich konsystencji. Takie śniadanie jest słodkie, pożywne i potrafi zaspokoić głód na parę godzin. SKŁADNIKI 1 szklanka mleka migdałowegopół szklanki płatków jaglanychszczypta soliSospół szklanki jagód1 łyżka cukru trzcinowego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 96 4,8% Bialko 2,5g 1,7% Weglow... 15,4g 7,7% Tluszcze 2,9g 4,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 200 10% Bialko 5,3g 3,5% Weglow... 32,2g 16,1% Tluszcze 6g 9,9% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Płatki jaglane wsyp do garnka i zalej mlekiemDodaj szczyptę soliDoprowadź do wrzenia i gotuj często mieszając około 4 minut (jaglanka lubi się przypalać, więc mieszać trzeba)Jagody z cukrem włóż do blendera i zmiksuj na gładką masęPo ugotowaniu jaglankę przełóż do talerzy i polej musem jagodowym