JAGLANKA Z SYROPEM KLONOWYM, TRUSKAWKAMI I POMARAŃCZAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Letnia jaglanka w sam raz na śniadanie. Połączenie słodkich, dojrzałych truskawek z lekko kwaśnymi pomarańczami i specyficznym smakiem syropu klonowego sprawia że danie jest ciekawe i chce się zjeść więcej niż jedną porcję.
Jak zwykle przy tego typu śniadaniach - jest smacznie i szybko ;)


SKŁADNIKI

pół szklanki płatków jaglanych

1 szklanka mleka z orzechów włoskich

1 łyżka syropu klonowego

pomarańcza

1 szklanka truskawek

PRZYGOTOWANIE

  1. Wsyp do małego garnka płatki jaglane.
  2. Wlej mleko orzechowe i posól.
  3. Gotuj na średnim ogniu często mieszając aż zacznie gęstnieć.
  4. Dodaj syrop klonowy.
  5. W między czasie obierz pomarańcze i pozbaw truskawki szypułek.
  6. Pokrój owoce na kawałki na jeden gryz.
  7. Przełóż jaglankę do misek i ułóż na wierzchu owoce.


Jaglanka z syropem klonowym, truskawkami i pomarańczami Przepis

Jaglanka z syropem klonowym, truskawkami i pomarańczami Przepis

Jaglanka z syropem klonowym, truskawkami i pomarańczami Przepis

DODAJ KOMENTARZ