JAGLANKA Z SYROPEM KLONOWYM, TRUSKAWKAMI I POMARAŃCZAMI Jaglanka z syropem klonowym, truskawkami i pomarańczami KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Letnia jaglanka w sam raz na śniadanie. Połączenie słodkich, dojrzałych truskawek z lekko kwaśnymi pomarańczami i specyficznym smakiem syropu klonowego sprawia że danie jest ciekawe i chce się zjeść więcej niż jedną porcję. Jak zwykle przy tego typu śniadaniach - jest smacznie i szybko ;) SKŁADNIKI pół szklanki płatków jaglanych1 szklanka mleka z orzechów włoskich1 łyżka syropu klonowego1 pomarańcza1 szklanka truskawek PRZYGOTOWANIE Wsyp do małego garnka płatki jaglane. Wlej mleko orzechowe i posól. Gotuj na średnim ogniu często mieszając aż zacznie gęstnieć. Dodaj syrop klonowy. W między czasie obierz pomarańcze i pozbaw truskawki szypułek. Pokrój owoce na kawałki na jeden gryz. Przełóż jaglankę do misek i ułóż na wierzchu owoce.