JAJECZNICA Z ŁOSOSIEM I SZCZYPIORKIEM Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem KATEGORIE Śniadania CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Dla miłośników ryb to pozycja, która powinna się prędzej czy później pojawić na śniadanie. Klasyczna jajecznica z dodatkiem wędzonego łososia i świeżego szczypiorku. SKŁADNIKI 1 łyżka masła3 szt. jajek3 szczypty soli2 szczypty mielonego pieprzu2 szczypty słodkiej papryki mielonej3 łyżki szczypiorku50 g łososia wędzonego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 154 7,7% Bialko 12,6g 8,4% Weglow... 1,1g 0,6% Tluszcze 10,7g 17,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 405 20,2% Bialko 32,9g 22% Weglow... 3g 1,5% Tluszcze 27,9g 46,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozgrzej patelnię i włóż na nią masło W miseczce roztrzep jajka z solą, pieprzem i papryką Posiekaj szczypiorek i łososia Wrzuć na patelnię łyżeczkę szczypiorku i podsmażaj go około 2 minut Wlej jajka i smaż aż będzie prawie ścięta Dodaj resztę szczypiorku i łososia Wymieszaj i podawaj gorące. Najlepiej ze świeżym pieczywem