JAJECZNICA Z ŁOSOSIEM I SZCZYPIORKIEM
KATEGORIE
Śniadania
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 5)
Dla miłośników ryb to pozycja, która powinna się prędzej czy później pojawić na śniadanie. Klasyczna jajecznica z dodatkiem wędzonego łososia i świeżego szczypiorku.


SKŁADNIKI

1 łyżka masła

3 szt. jajek

3 szczypty soli

2 szczypty mielonego pieprzu

2 szczypty słodkiej papryki mielonej

3 łyżki szczypiorku

50 g łososia wędzonego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
154
7,7%
Bialko
12,6g
8,4%
Weglow...
1,1g
0,6%
Tluszcze
10,7g
17,8%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzej patelnię i włóż na nią masło
  2. W miseczce roztrzep jajka z solą, pieprzem i papryką
  3. Posiekaj szczypiorek i łososia
  4. Wrzuć na patelnię łyżeczkę szczypiorku i podsmażaj go około 2 minut
  5. Wlej jajka i smaż aż będzie prawie ścięta
  6. Dodaj resztę szczypiorku i łososia
  7. Wymieszaj i podawaj gorące. Najlepiej ze świeżym pieczywem


Jajecznica z łososiem i szczypiorkiem Przepis