JAJECZNICA Z KIEŁBASĄ I SZCZYPIORKIEM Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem KATEGORIE Śniadania Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.3)20 Michał@MilionSmaków Kolejna porcja klasyki na naszym blogu. Tym razem polska jajecznica na kiełbasie z dodatkiem świeżego szczypiorku. Wymarzone śniadanie. Proste, szybkie i chyba... dobrze znane każdemu z nas ;) SKŁADNIKI 1 kiełbasa1 cebula dymka6 szt. jajek1⁄3 łyżeczki soli¼ łyżeczki mielonego pieprzu¼ łyżeczki ostrej papryki mielonej PRZYGOTOWANIE Pokrój kiełbasę w kostkę (najszybciej przekroić ją wzdłuż na pół, a następnie znów na pół i wtedy w kawałki). Teraz pokrój drobno dymkę a szczypiorek w plasterki. Wrzuć kiełbasę na patelnię i mieszaj od czasu do czasu, żeby wytopił się tłuszcz. Wtedy dorzuć cebulę. W między czasie wbij jajka do miski. Dodaj pieprz, sól, ostrą paprykę i wymieszaj. Wlej jajka na patelnię i smaż cały czas mieszając. Jak już mniej więcej połowa bedzie ścięta dodaj szczypiorek (wtedy na koniec zostanie jędrny). Zdejmij kiedy będzie miała odpowiednią dla ciebie konsystencję (dla mnie jest jeszcze lekko płynna, ale z zestalonym białkiem).