JAJECZNICA Z PODGRZYBKAMI Jajecznica z podgrzybkami KATEGORIE Śniadania Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.75)82 Michał@MilionSmaków Letnio-jesienna jajecznica, którą można zrobić jak tylko pojawią się świeże podgrzybki. Wystarczy je tylko umyć i wrzucić na gorące masło. Silny smak grzybów, delikatny masła i do tego jajka. Oczywiście najlepiej podać ze świeżym pieczywem ;) SKŁADNIKI pół szklanki podgrzybków1 łyżka masła5 szt. jajekpół łyżeczki solipół łyżeczki mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE Dokładnie umyj podgrzybki - nie ma nic gorszego niż piasek w jajecznicy ;). Pokrój je w kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć grzyby i smaż około 7 minut aż się lekko przyrumienią. Do miski wbij jajka. Dodaj sól i pieprz i dokładnie roztrzep. Wlej jajka i smaż cały czas mieszając aż prawie całkiem się zetną (wg mnie najlepsza jajecznica to taka, gdzie jajko jest jeszcze miękkie).