JAJECZNICA Z PODGRZYBKAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 5)
Letnio-jesienna jajecznica, którą można zrobić jak tylko pojawią się świeże podgrzybki. Wystarczy je tylko umyć i wrzucić na gorące masło.
Silny smak grzybów, delikatny masła i do tego jajka.
Oczywiście najlepiej podać ze świeżym pieczywem ;)


SKŁADNIKI

pół szklanki podgrzybków

1 łyżka masła

5 szt. jajek

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki mielonego pieprzu

PRZYGOTOWANIE

  1. Dokładnie umyj podgrzybki - nie ma nic gorszego niż piasek w jajecznicy ;).
  2. Pokrój je w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej masło.
  4. Wrzuć grzyby i smaż około 7 minut aż się lekko przyrumienią.
  5. Do miski wbij jajka.
  6. Dodaj sól i pieprz i dokładnie roztrzep.
  7. Wlej jajka i smaż cały czas mieszając aż prawie całkiem się zetną (wg mnie najlepsza jajecznica to taka, gdzie jajko jest jeszcze miękkie).


Jajecznica z podgrzybkami Przepis

Jajecznica z podgrzybkami Przepis

DODAJ KOMENTARZ